Välkommen till Sveriges framsida & Slöinge support  

         Sidan under uppdatering            

Från sidlinjen A-lag    Från sidlinjen Damlag -  Från sidlinjen B-lag  Publikliga - Div. 7 Norra Herrar

Några bilder på damveteranmatcher på Slöinge IP den 28/8 klicka här.

 

1/10 Slöinge - Frillesås 8 - 1 (0-1)

Månadens första dag, och årets sista match för Slöinge blev som vi hade önskat oss. Det blev en bra dag, fint väder och Slöinge avancerar till div. 6 genom en seger med hela 8-1 på Slöinge IP mot Frillesås. Första halvlek var Slöinges till 99 % och minst en tremålsledning hade ingen sagt något emot. Förra veckans tremålskytt Simon var på bettet även i denna match och var mycket nära att näta några gånger. Tyvärr åkte han på en sträcknig och fick utgå, och då passade Frillesås på att göra 0-1 i minut 43 på deras tror jag enda anfall i denna halvlek (en frispark) 0-1 i paus speglade inte matchen så riktigt oroliga blev vi inte på sida av.

Andra halvlek var bara 5 minuter in när Anton fixade 1-1 två minuter senare 2-1 genom John Jonsson. Sedan ramlade det på, 3-1 Denny, 4-1 John Johansson, 5-1 Armin Kara, 6-1 Tobias Andersson, 7-1 Anton Johansson, 8-1 målman Axel Persson på straff. Åtta mål i en halvlek, när/ var och hur hände det senast? Med en hel Simon hade det kanske blivet 10.

Nu får vi supportrar gå i vinteride när det gäller fotboll. Slöinge GoIF får nog inte så långt uppehåll som vi på sidan av får, det blir säkert många vinterträningar för detta vita lag som har gjort en mycket bra säsong under ledning av spelande tränare Admir Rahmanovic. Jag och många med mig tackar alla i Slöinge GoIF:s  A – B - och alla andra lag i föreningen som har satt Slöinge på fotbollskartan. Bilder från dagens match här.   Det blir div. 6 södra 2017.

 

 

24/9 Sperlingsholm - Slöinge 3 - 3 (0-1)

I ett fint höstväder beger vi oss (jag ”LilleBosse” och en Club 44 medlem)  till Sperlingsholms IP för att kolla in Sperlingsholm – Slöinge. Efter lite diskussioner om vilket resultat som var bäst kom vi överens om att vinst var det bästa, en intelligent diskussion!  Matchen börjar ganska bra med en målchans direkt av Slöinge utan resultat, men det kom efter ca sex minuter genom Simon, 0-1 pass Admir. Detta höll sig halvleken ut, och vi mådde bra i solen. Det kunde dock varit något mål till för Slöinge tyckte vi.

Andra halvlek började med att kan tyckas att Sperlingsholm var först på bollarna, var nog även så i första halvlek. Och när allas vår spelande tränare Admir blir utvisad av en petig domare efter 52 minuter så var det ingen jätteöverraskning när 1-1 kom i 65:e matchminuten. Överraskningen kom däremot trots en man mindre efter ca 73 minuter genom en straff till Slöinge, Simon satte den säkert i mål 1-2. Efter ytterligare fem minuter satte Simon 1-3 och han var tremålsskytt, 13 minuter kvar av matchen och nu trodde vi på vinst, men efter 82 min blir det 2-3. Efter 86 min 3-3 genom straff.

I näst sista minuten blev en man till i Slöinge utvisad och Sperlingsholm  gick för seger, det var nära att det även blev så, men då räddade Slöingemålvakten  Axel en poäng åt Slöinge på övertid genom en kanonräddning, tack för det. Alla kan ha en dålig dag, idag var det domaren som hade den.

Nästa och sista matchen för i år går på Slöinge IP nästa lördag 1/10 klockan 16:30 mot Frillesås, vinst där och Slöinge spelar i sexan 2017 kan i skrivandes stund räcka med oavgjort. Nu får vi gå man ur huse och heja fram vårat Slöinge GoIF till seger, och saken är klar för driv. 6   Några  bilder från dagens match ses här för dom som vill.

 

15/9 Galgbacken - Slöinge 1-2 (1-1)

En helt underbar septemberdag avslutades med en fotbollsmatch i Kungsbacka mot Galgbacken. Galgbacken låter lite tufft men Slöinge klarade av att inte hamna i själva galgen. Så det blev tre goa poäng där i Kungsbacka. Vi var ett tiotal från Slöinge som letat sig till Kungsbacka sportcenter. Och vad fick vi se? Jo ett Slöinge som tog kommandot direkt och 0-1 kom efter ca 3-4 minuter genom Filip Milosavljevic. Efter det så var det Slöinge som förde matchen i ca 20-25 minuter, sedan jämnade hemmalaget ut det lite och kunde också göra 1-1 i minut 37. Det stod sig halvleken ut.

Andra halvlek blev spännande Galgbacken hade ett klockrent skott i Stolpen strax efter hade Slöinge också ett klockrent skott i trävirket denna gång i ribban. Efter att sakt detta om trävirket fick jag reda på av tillresta supporter att det var på stenåldern det var virke i målramen, jag bjuder på det.

Så kom då vinstmålet 1-2 när det återstod 15 minuter genom samme man som det första, alltså Filip Milosavljevic. Skottet tog på en hemmaspelare men det var säkert planerat. Tidtagaruret kollades efter detta mycket noga och den tycktes gå fel, men snart var tiden ute, hur mycket hade domaren lagt till? 30 sek blev det.

Matchen var i hamn och mycket viktiga 3 poäng säkrade. En mycket bra insatts av de vita krigarna, och en rättvis seger blev det. Två matcher kvar, vi börjar med Sperlingsholm borta lördag den 24/9 klockan 14:00 sedan sista mot Frillesås hemma lördag den 1/10 klockan 16:30  Bilder från dagens match kan ses här.

 

10/9 Slöinge -Tofta 1-1 (0-0) ingen bevakning.

 

4/9 Ätran - Slöinge 1-2 (0-2)

Efter två matchers frånvaro var det åter dags att besöka sidlinjen, denna gång på Ätrans IP. Samling hade vi klockan 14:30 på Stenlösvägen Slöinge, och förväntningarna var både stora och nervösa. Med två minuters försening på grund av ett litet fel väglag i Ätrans samhälle kom vi fram i ett härligt väder. Och matchen började kanon, en straff till Slöinge i minut 10 som Admir satte med stor pondus 0-1. Efter 26 minuter gör samme man 0-2 och det såg bra ut, men Ätran ville inte förlora såklart så de tog över matchen ganska bra och tryckte på men Slöinge höll tätt 0-2 i halvlek. Mycket gnäll var det från både Ätranspelarna och deras publik, men vi höll oss lugna och fina.

Inför andra halvlek sa vi att nu skulle det nog bli nervöst, sett till Ätrans forcering i första. Det hade vi inte alls rätt i. Slöinge kom ut taggade och tog över matchen och 0-3 hängde i luften. När sedan Ätran fick en man utvisad efter 56 minuter så skulle det väll komma. Men utan att ha så mycket av spelet reducerar de i minut 63 efter en frispark och det blev lite nervöst igen. Men resten av matchen var Slöinges utan tvekan och en rättvis seger blev det, och serieledning med tre poäng, bilen rullade lätt hem. Nästa match är hemma den 10/9 mot Tofta kl 14:00 den matchen missas med 99 % säkerhet av undertecknad. Bilder från dagens match här.

 

 

26/8 Slöinge - Valinge 5-1  (0-1)

Ingen närvaro på matchen på grund av de små djuren som kallas kräftor. Nästa match är borta mot Ätran söndag den 4/9 klockan 16:00

 

18/8 Trönninge - Slöinge 0-5 (0-0)

Trönninge – Slöinge slutade 5-0 till Slöinge efter 0-0 i halvtid

Enligt säkra källor gjordes målen av Ekan 1, Ali 1, Armin 1, Admir 2

Ingen på redaktionen på Slöinge support var närvarande vid dagens match borta mot Trönninge BK.

C. Morgan från Tyskland kom och knackade på dörren. Så tiden gick åt att ta hand om denna trevliga gäst. Då en återträff av denne Mr Morgan är inbokad till den 26/8 blir matchen Slöinge – Valinge även den utan närvaro från oss på redaktionen. Referat från matchen kan läsas här (Slöinge GoIF:s hemsida)

 

12/8  Slöinge - Rinia 1-0 (1-0)

Lagom till kvällen och kommande match, kom det ”efterlängtade” regnet. Lågtryck i luften, men högtryck blev det lokalt på Slöinge IP när Slöinge tog emot Rinia. Slöinge hade i första halvleken ca 4-5 chanser att sätta något eller några mål innan det blev 1-0 genom Mikael Andersson i minut 35.

Innan dess räddar Slöinge en boll på mållinjen. I minut 44½ fick Rinia en straff som Axel räddar galant och även på den lilla returen som blev. Första halvlek mycket klart till Slöinge.

I andra halvlek fortsätter det att regna och blåsa och nu var det Rinia som hade medvind. Och det visade sig att de hade fördel av detta, plus att de var mycket taggade från start i denna halvlek, och Slöinge fick försvara sig mest hela tiden. Men de var inte ofarliga, några kontringar var riktigt bra. Admir kom in när 10 minuter återstod och hade en chans att sätta spiken men lädret for över. Första halvlek var spelmässigt mycket bra av Slöinge. Andra halvlek var mycket bra kämpat. Tycker Axel i målet gjorde en helgjuten insatts, även alla i laget skall ha + några får två. Vi som tittade på får också några + (hur många är himligt) Nästa match är borta mot Trönninge BK torsdag den 18/8 klockan 19:00 på Håstens IP. Inget bra fotoväder men det som blev var detta. Bilder

 

5/8  Arvidstorp - Slöinge 0-2 (0-0)

Då var seriespelet igång igen efter sommaruppehållet. Slöinge började borta mot Arvidstorp på AIK vallen, och nu gällde det att vinna för att ha ett bra utgångsläge inför fortsättningen av serien.

I för i år jämna serien finns det inga lätta matcher, och så var det inte i kväll heller.

Första halvlek slutade 0-0 men det kunde mycket väl blivet några mål, Slöinge hade några bra tillfällen att sätta något mål eller två. Arvidstorp hade nog bara ett bra målläge men Axel avvärjde med en bra utrusning och en benparad som räddade en1-0 ledning till hemmalaget. Det var deras nummer 10 som hade chansen, han var en snabb spelare som Slöinge hade bättre koll på i andra halvlek.

I andra halvlek blev det lite nerver i det hela, åtminstone för oss tillresta supporters. Det var en period som vi/jag tyckte att det osade lite väl hett framför Slöingemålet, men det mesta rann ut i sanden. Det är alltid lite pirr i magen när det står 0-0, bara ett skott räcker för ett mål. Detta skott kom i minut 60 och det var Tobias Andersson i Slöingelaget som stod för detta förlösande målet. Spiken i kistan satte broder Kristoffer i minut 80.

Matchen och serieledning var ett faktum. Med facit i hand så var slutresultatet rättvist. Nästa match är hemma mot Rinia nästa fredag den 12/8 klockan 19:00, återigen en viktig match. Bilder dagens match här.

 

4/7  Slöinge - Bänared 0-1 (0-0)

Lagom till sommaruppehållet kunde Slöinge GoIF ta steget upp till serieledning. Men så blev inte fallet de föll hemma mot Bänared med 0-1 (0-0) Målet kom tre minuter innan matchslut.Många ordinarie saknades i Slöinge, trots det så hade Slöinge lite mer boll i första halvlek, men Bänared hade halvlekens farligaste målchans genom en frispark i stolpen.

Andra halvlek var det Bänared som hade lite mer tryck, de hade även denna halvlek en ramträff. Efter 0-1 i matchminut 87  fick Slöinge en straff någon minut senare men den flög en bit över och matchen var över och poänglöst blev det idag. Slöinge ligger dock kvar tills vidare på plats 2. Nu är det uppehåll till den 5/8 då spelar Slöinge borta mot Arvidstorp på AIK-vallen klockan 19:00 Då hoppas vi alla spelare kan vara tillgängliga. Nu tar vi en välbehövlig vila. Bilder från dagens match klicka här.    Tidigare matcher här

 

 

30/6 Viljan/Älvena - Slöinge 2-3 (2-1)

Efter två matchers frånvaro var det åter dags att kolla i det vita laget från Slöinge. Denna gång mot Viljan/Älvena på Fagervi, kändes bra att köra förbi Gekås utan att behöva stanna där.

Matchen hade bara pågått i en minut när Slöinge tar ledningen genom Ekan, årets snabbaste. Men klockan stod bara på 3 minuter när 1-1 ramlade in i Slöingekassen. Efter ca 35 minuter gör Vilja/Älvena 2-1. Första halvlek fördel Viljan/Älvena.

Andra halvlek blev spelet utjämnat och det böljade lite fram och tillbaka med fördel till Slöinge. Och 2-2 kom rättvist efter ca 15 minuter in i halvleken återigen var det Ekan som var framme igen. Sedan kom det en straff till hemmalaget med 15 minuter kvar av matchen, vi tyckte den var billig men vi var ju långt från situationen. Straffskytten slog bollen några meter över. Tack för det sa vi, nu får vi vara rädda och nöjda med en poäng. Men det höll inte spelarna med om, utan de satte 2-3 i minut 87 genom vem? Jo Ekan igen, hattrick av Ekan var ett faktum. Han valdes dessutom till bäst på plan. Plus till hela laget för att ingen gav upp. En spännande match att titta på. Dagens match var vändning på serien, hemma mot Viljan/Älvena blev det 2-2. Nästa match är hemma mot Bänared på måndag den 4/7 klockan 19:00 Bilder från dagens match finns här.  Tidigare matcher här.  Tilllägg: 2-2 målet var en njutning för både ögat och själen, ett mycket fint anfall.

 

26/6  Frillesås -Slöinge 0-5 (0-3) 

Strul även inför denna matchen, men det gick ju bra ändå. Nästa match är borta mot Viljan/Älvena torsdag den 30/6 klockan 19:00. Admir skriver om dagens match här.

 

16/6  Slöinge Sperlingsholm 2-2 (1-1)

På grund av lite strul på, under och efter en Tysklands resa samma dag som matchen, så blev det inget koll  av support denna gången. Vi återkommer så snart som det bara går. Ett matchreferat av Admir kan läsas här

 

9/6 Slöinge - Galgbacken 2 -1 (1-1)

Efter snöpliga förlusten mot Tofta i måndags så var det dags att visa vad vita laget går för. Det börjar bra och efter ca 13 minuter står det 1-0 till Slöinge genom Admir som kom fri med målvakten och gjorde inget misstag, den satt gött. Det skulle dock bli 1-1 innan halvleken var över närmare bestämt i minut 43. Första halvlek klart till Slöinges fördel.

Nu var det rast och vila med kaffe och äppelkaka enligt Owe, alla vi andra fick rabarberkaka, och den var jättegod.

Andra halvlek flyttade Galgbacken upp spelet ganska rejält och hade ett ganska bra bollinnehav men inga jättechanser eller mål kom ut av detta. Och de sista 20 tog Slöinge över mer och mer och så kom det viktiga 2-1 målet i minut 75 målgörare Koffe. Dessförinnan hade Slöinge några jättelägen utan att bollen ville över mållinjen. Men en härlig vinst blev det, tack, tack. Nu ser vi fram mot nästa match som även den är på hemmaplan nästa torsdag den 16/6 mot Sperlingsholm  kl 19:00  Dagens bilder   Tidigare matcher här.

 

6/6 Tofta - Slöinge 2-0 (1-0)

Svenska nationaldagen började firas på SIA glass med västkustrallyt för veteranbilar, de hade kontroll Nr: 4 där. Sedan var det dags för kontroll på Lindvallen i Tofta där Slöinge GoIF var gäster. 

Kanonväder så besöket på Lindvallen gjordes på en Honda tillsammans med en vän som heter Ulf, även han på en Honda. Mäkligt att när man kör motorcykel så blir avstånden det dubbla. En mycket bra och härlig nationaldag blev det. Det kunde blivet ett snäpp bättre om Slöinge hade tagigt poäng, men det blir inte alltid som man hoppas.

Och så till matchen. En festlig inmarsch blev det, precis som på matcher högt upp i seriesystemet.Gemensam ingång sedan sjöngs det nationalsången och vi ställde oss upp som sig bör. Efter ca 12 minuter gör Tofta 1-0 Slöinge får inte bort bollen som önskas. Första halvlek var ganska jämn och ledning för hemmalaget speglade inte matchen.

Andra halvlek var bara 7 minuter gammal när Tofta får en mycket tveksam straff, visst var det en kullrivning på en Toftaspelare men det skedde flera meter utanför straffområdet, spelaren höll sig på benen en bra bit in i straffområdet för att sedan gå i däck. 2-0 och Slöingespelaren som rev ner han blev utvisad. Slöinge hade trots en man mindre några bra tillfällen att snygga till siffrorna och poängen. Slutresultat var som första halvlek = speglade inte rättvist matchen, men det är målen som räknas. Nu tar vi nya tag, först hemma redan på torsdag den 9/6 kl 19:00 mot Galgbacken. Bilder från dagens match här.   Tidigare matcher här.

 

28/5  Slöinge - Ätran 2-0 (2-0)

Efter seger idag på Slöinge IP hakar Slöinge på i toppen. Och vi  (support) invigde nya läktare syd på riktigt, med Göte A i spets med egen stol. Matchen var några minuter in när vi anlände, det brukar bli lite sent när man åker med en viss person, ingen nämnd ingen glömd. Slöinge börjar matchen bra och 1-0 kom i minut 20 av Erik Johnsson, ett mycket vackert mål dessutom, en liten skruvlopp kan man kalla det, Slöinges snyggaste mål hittills i år. 2-0 kom 7 minuter senare från Admir Rahmanovic fot på en frispark direkt i mål.

Efter lite korv och förfriskningar i paus såg vi an andra halvlek med tillförsikt. Skulle denna match vinnas och Slöinge ha ett bra fortsatt läge i tabellen. Svaret blev ja, 2-0 höll sig matchen ut trots en man utvisad i Slöinge i minut 81. Slöinge hade första halvlek under full kontroll, i andra var Ätran tvungna att försöka pressa på för att få till en reducering till att börja med. Och de jämnade ut spelet något men inga riktigt heta chanser blev det. Och 2-0 vinsten var hur rättvis som helst. Det vita laget gör en riktigt bra laginsatts. Domare för dagen Emil Bobovac gjorde också bra insatts. Nu ser vi framåt mot nästa match som är borta mot serieledarna Tofta måndag 6/6 kl 16:00 Bilder från dagens match finns här

Övriga matcher här.

 

20/5 Valinge - Slöinge 1-2 (1-1)

Ingen rapport från Support i dag på grund av reporterstrejk. Men enligt  rapport via facebook från säker källa vinner Slöinge med 2-1 (1-1) Fidde gjorde 0-1 målet, 1-1 i minut 44. Slöinges segermål kom på straff, straffskytt Armin. Gött med tre poäng idag. Nästa match är hemma på Slöinge IP mot Ätran lördagen den 28/5 klocka 14:00 Hoppas strejken är över då.      

 

13/5 Slöinge - Trönninge 0-1 (0-0) 

På fredags kvällen skulle det bli tre poäng på Slöinge IP mot Trönninge BK som hittills hade 0 poäng. Hade det varit så att man hade varit borta så kunde man säga att det var inte mycket att skriva hem om. Men nu var man ju redan hemma. Så jag skriver att Slöinge hade första halvlek i sin hand (hela handen) Det kunde / borde varit 2 eller 3 – 0 efter första halvlek tycker jag och några till. Men bollen är ju rund så det stod bara 0-0 i halvlek.

I paus sa vi att det fixar sig i andra halvlek, men liksom i matchen mot Rinia blev det inte så. Slöinge hade som sagt första halvlek med råge. Andra halvlek svängde det lite till Trönninges fördel och i minut 75 kom så 0-1. Innan dess hade Slöinge  några vassa chanser att sätta en boll i nät.

Men bolluslingen ville inte in. Den stora chansen till en poäng kom i slutet av matchen då Slöinge fick en straff, men denna chans sattes i stolpen, returen rann ut i ”sanden”  Andra förlusten i år var ett faktum. Förra veckans förlust får anses som ok, med denna ?? Det behövs nog bättre flyt om det skall bli topp i serien. Kanske detta flyt kommer borta mot Valinge fredag den 20/5 kl 19:00 på Ljungvallen. Bilder från matchen här  

Bildgalleri övriga matcher klicka här

 

8/5  Rinia - Slöinge 3-1 (2-1)

På årets varmaste dag var det match mot Rinia för Slöinge på Tångaskolans fotbollsplan. Sex minuter försenade anländer vi med hopp om ytterligare poäng. Det grusades ganska omgående med mål efter ca 14 minuter på straff. Hoppet tändes efter ca 16 minuter då blev det 1-1, efter ytterligare sju kom så 2-1. som blev halvtidsresult, det kunde dock stått 3-1 efter att Rinia hade en boll inne som tog i målhjulet, så uppfattade vi det, och Axel tog returen från hjulet.

Andra halvlek skulle det bli bättre sa vi, det hade det ju gjort i tidigare matcher i år, med idag uteblev detta faktum, i stället gör Rinia 3-1 fyra-fem minuter in. Och dagen var förstörd för Slöinge, årets första förlust var ett faktum. En del tyckte att domaren var för mycket hemmabetonad, om det nu var på det viset så hade det inte hjälpt idag, Rinia var en klass bättre idag helt enkelt. Den gamla klyssjan att bara att bita ihop och… passar bra idag. Nästa match är hemma fredagen den 13/5 kl 19:00 mot Trönninge BK då blir det tre poäng igen. Några bilder från dagens match här. 

Bildgalleri övriga matcher klicka här

 

29/4 Slöinge - Arvidstorp  4 - 0 (2-0)

Enligt önskemål skulle det bli en solig kväll på Slöinge IP, men det blev precis tvärtom Kallt som f-n. Men då skulle väl spelet värma? Och det brände till redan efter tre minuter med 1-0 till Slöinge genom Philip Undén 2-0 kom ca 30 minuter senare denna gång genom Mikael A. Spelet går till hemmalagets fördel utan tvekan, och den kalla vinden var nästan som bortblåst.

En god hamburgare plus en kopp kaffe i paus gjorde gott, för nu började man känna av den kalla våren igen. Synd om dem som fixat dessa godsaker att det inte var mer publik, Slöinge fotboll är värda mer publik.

Nåväl andra halvlek drar igång och efter 10 minuter sätter Fredrik Andersson 3-0. Och samme kille gör även slutresultatet 4-0 i minut 66, och hela grabben lyste som en sol, och denna sol värmde. Nu ser vi fram emot nästa match som är borta mot Rinia söndag den 8/5 klockan 14:00 på Tångaskolan Falkenberg.

Bilder från dagens finns här

 

22/4 Bänared

Förra årets bortavinst mot Bänared med 2-0 blev i år 2-1 efter en nagelbitare. Efter ca 14 minuter gör Slöinge 0-1 och spelet se bra ut. Men vad hände sedan. Slöinge tappar spelet totalt som vi ser det från sidan av plan, och 1-1 kom ganska logiskt efter ca 26 min och det blev halvtidsresultatet. - Slöinge 1-2 (1-1)

Någon nämnde att Slöinge är dåligt tränade, protest inlades omgående. Och i andra halvlek besannades protesten, Slöinge tar över mer och mer på grund av kanske tack vare bättre kondition. 1-2 kom också som Bänareds 1-1 ganska logiskt men inte innan det hade gått ca 32 minuter. Bänared var för den skull inte utan chanser. Men en härlig och viktig seger blev det. 0-1 Erik Johansson,1-2 Admir Rahmanovic.

Tycker att Bänared borde tänka på att ha ett spelarbås till gästerna, att bara ha till sitt eget lag är ganska lågt. Nästa match är hemma mot Arvidstorp fredag den 29/4 kl 18:30 då blir det tre nya!

Några bilder från dagens match.

 

 

15/4  Slöinge - BK Viljan /IF Älvéna 2-2 (0-2)

Då var dagen här då seriestarten körde igång, den började för Slöinges del hemma på Slöinge IP med match mot Viljan/Älvena. Lite fjärilar i magen fanns det allt, hur bra är lagen i årets serie? Matchen börjar med några bra chanser för hemmalaget men det blev inget mål av det. Efter ca 30 minuter får Viljan/Älvéna en man utvisad, men  istället för spelövertag för Slöinge så spelade Viljan/Älvena på som inget hänt och gör 0-1 Sedan så får dom en straff i minut 45, halvtid och 0-2 var ett faktum. Ingen bra seriestart så långt för våra vita krigare.

Lite jättegoda hamburgare och dricka i paus i regnet, var bra för humöret. Och efter en bra uppladdning innan match på Stenlösvägen så hoppades vi att Slöinge skulle ta över i andra halvlek.

Och tänk så rätt vi fick, men det tog ca 33 minuter innan 1-2 kom genom Simon. Sedan kom 2-2 på straff enligt matchuret i sista minuten av  Armin Kara. Men klockan han gå ytterligare 5 innan domaren från Halmstad blåste av matchen. Hade Slöinge fått 1-2 lite tidigare så tror jag att det blivet vinst. Men som matchen var så är en poäng fullt godkänt. Glädjande nog så var det ganska många som kollade in matchen, men mer borde det kunna bli. Nästa match är borta mot Bänared nästa fredag klockan 18:30  Några bilder från dagens match i lite olika kvalitet ses här

 
 
 
 
2015 års matcher                                                                                                                                               [counter]
Grimmared - Slöinge 1- 2 (0-2)
Så var då årets seriespel avslutad och den avslutades på samma sätt som den började, nämligen med en vinst. Och det med 2-1 mot kyrkbyn Grimmared. Då ingen representant från support var närvarande så blir det inte mer än så här. Vi återkommer när tillfälle ges, och vi tackar ännu en gång för underhållningen på alla planer som vi besökt.

Supports interna tips vanns för tredje året i rad av en viss Herr Leif Brädde, denna man måste stoppas. Men hur?

Slöinge - Viljan/Älvena 2 - 3 (1-2)
 
 
Årets sista hemmamatch spelades i dag på Slöinge IP. Dagen till ära lyste solen över hela Slöinge och vädret var allmänt gott. Det hjälpte dock inte för att Slöinge skulle ta några poäng, redan i matchens tredje minut ligger en boll i Slöingemålet. Men redan tre minuter senare gör Simon 1-1 och ordningen var återställd. Innan halvleken var över står det 2-3

Men va fasen Slöinge har legat under förr så det skulle vi fixa, och minsann efter ca 3-4 minuter in i denna andra halvlek så blir det 2-2 genom  Anton, som sedermera skulle bli utvisad efter två varningar. Efter ännu en halvtimme kom segermålet 2-3 för Viljan/Älvéna.

Anton fick rött kort redan i minut 8 i denna halvlek efter lite skärmytslingar i Viljan/Älvénas straffområde. Där hettade det till rejält. Så Slöinge fick spela med tio man nästan hela halvleken.Trots det så skapade Slöinge några bra chanser att sätta något mål till.

Nu återstår bara en match och den är mot Grimmared borta söndag den 4/10. Sedan får fotbollen i Slöinge gå i ide ett tag. Några bilder från dagens match

Vi på Support tackar för en trevlig säsong trots att det inte blev uppflyttning, vi har haft det kul på våra resor till Slöinges matcher som började den 19/4 borta mot Galgbacken och vinst med 2-1.

 

 
Slöinge - Galgbacken 5-2 (1-0)

Efter tre förlustmatcher i rad var det så dags för en välkommen vinst igen, och den kom på ett regnigt Slöinge IP. Första halvlek var Slöinges till 70% Galgbacken hade dock vassa kontringar som det kunde blivet något baklängesmål på, men Ludde höll tätt. Slöinge tar ledningen i minut 43 genom Erik. Första halvleks höjdpunkter var ett bra skott i ribban av Slöinge och Galgbackens kontringar och målet så klart.

Andra halvlek började i mörkt väder, men då det inte finns någon elbelysning på Slöinge IP så var det bara att gilla läget. Och det gjorde Slöinge med besked 2-0 i minut 52 genom Simon Bengtsson.

Två minuter senare 3-0 av samme man (Simon) sedan fick vi vänta till minut 73 då nästa mål noterades 3-1. Ca tio minuter senare 4-1 Simon igen, två minuter senare sitter 5-1 (Simon)  Matchen slutar 5-2 och detta var ett ljus i kvällens mörker. Simon gör fyra mål i en och samma match och alla i andra halvlek. Det var Simons kväll helt enkelt. Nästa match är hemma mot Viljan/Älvena söndag 27/9 kl: 15:00 då blir det 2-1

Inget bra väder att ta bilder idag men de som blev finns här.

Enligt domarens rapport.                       

Slöinge                                           Galgbacken

Mål                                                 Mål

42’ Erik Johansson                      79 Anders Larsson     

52’ Simon Bengtsson                   89 Henrik Jagerstål

54’ Simon Bengtsson

83’ Simon Bengtsson

86’ Simon Bengtsson
 
 
Ätran - Slöinge 3-0 (0-0)

Ingen bevakning av matchen från support, all personal på utbildning.

 

Slöinge - Valinge 2-5 (0-2)

Nu börjar det se illa ut för vårat Slöinge i serien, förlust mot Valinge hemma på Slöinge IP med 2-5 Chansen fanns idag att närma sig topp 3 då Varberg - BK Viljan / IF Älvéna  spelade 2-2 ochÄtrafors/ Vessigebro förlorade med 1-2 mot Grimeton igår. Men Slöinge missade chansen. Matchen idag var ganska jämn i första halvlek men Valinge satte sina chanser 0-1 i min 28, 0-2 i min 38, och mycket mer att notera blev det inte i denna halvlek.

Andra halvlek börjar med att vi tyckte att ett snabbt mål skulle sitta fint, och ett sådant kom också, men i fel mål för oss, 0-3 i min 49 då var mungiporna neråt. Två minuter senare reducerade dom vita 1-3. Nu var det samma läge och mungiporna uppåt, ett snabbt mål till så…. Det dröjde dock ända till min 88 då nästa mål kom 1-4 mungiporna ner, en min senare 2-4 men då var matchen redan körd, det han även bli 2-5 innan Lollo blåste i sin pipa. Slöinges mål gjordes av Robin Valdemarsson och Filip Uddén.

Två man utvisade i matchens slutskede för Slöinge, Kristoffer Andersson och Anton Johansson. Detta blir ett svårt avbräck i nästa match som är mot Ätran borta lördag 19/9 kl 14:00

En skada på en Valingespelare föranledde att ambulans fick tillkallas, troligtvis en knäskada som vi kunde bedöma, skadan kom vid en tackling som inte såg så farlig ut, får gå under beteckningen otur.

Domarinsatts Skala 1- 5: får bli en 2:a, spelarinsatts 3+ publikinsatts efter samma skala blir en 2:a då det var årets sämsta publikmängd  (vi som var där får ha 3+) Bilder från matchen här.

 

Slöinge - Kullavik WO 3-0

Tabellen kommer att räknas om eftersom detta var Kullaviks andra wo,och därför utesluts de i serien.

 
28/8  Ätrafors/Vessigebro - Slöinge 1-0 (0-0)

En resa till Brovallen i Vessigebro blev det idag för match mellan Ätrafors/Vessigebro & Slöinge GoIF. Resan gick utan problem med Owes nyinköpta ”buss” det blev en mellanlandning i Falkenberg för att plocka upp mera folk. Vi kom ca tre-fyra minuter innan matchstart. Det blev en bra start spelmässigt för Slöinge, men bara någon enstaka målchans. Ätrafors/Vessigebro hade ingen, kan ha missat någon på grund av att man är  lite enögd ibland, men det var nog så att det var 1-0 till Slöinge i bra chanser efter första halvlek.

Andra halvlek var bara fyra minuter in när 1-0 kom som det skulle visa sig vara segermålet för Ätrafors/Vessigebro. Tycker inte att det var rättvist sett till spelet att Ätrafors/Vessigebro skulle få alla tre poängen. Slöinge hade några bra tillfällen att ta hem åtminstone en poäng, men den berömda bussen stod i vägen, och där studsade bolluslingen fel håll hela tiden sett med Slöinges ögon.

Det får bli nya tag lördagen den 5/9 hemma mot Kullavik klockan 14:00. Vinst där så blir det firat dubbelt upp denna lördag (men det är en annan historia)

Domarinsatts: Skala 1- 5 får bli 4+  spelarinsatts 4+ publikinsatts efter samma skala blir åter en 5:a.

Bilder från matchen

 

 
22/8 Slöinge - Arvidstorp 2-1 (1-1)

Match mot Arvidstorp på vallen idag, så nära ett derby man kan komma just nu, och tre viktiga poäng stod på spel för hemmalaget. Matchen började i varm väderlek och vi ville ha en tidig ledning men det var bortalaget som fick en jättebillig straff efter ca 35 minuter och den satte dom. Slöinge bytte målvakt på straffen, Ludde in Axel ut men det hjälpte inte 0-1 var ett faktum. Detta var inte så rättvist men så var det. En minut kvar på halvleken och Slöinge får en straff, Elof träder fram och sätter den fint  1-1 Nu var det paus och 1-1 kändes några mål i underkant för Slöinge, kunde varit ett par hemmamål till, sett efter spelet och chanser.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när Slöinge får straff nummer två och återigen stegar Elof fram och sätter den säkert i kassen. Det visar sig vara segermålet och Slöinge hänger på i tabellen. Matchen slutade som den började i varmt väder, sensommarvädret just nu älskar vi.
Arvidstorp spelade lite för odisciplinerat i andra halvlek tyckte vi från sidan, men med lite tur så blev det inga skador. Även deras linjeman var inte att lita på han vinkade lite som han tyckte var bäst för sitt lag.

Det  ”straffade” sig att spela boll på Slöinge IP idag, tre mål och alla på straff.
Domarinsatts: Skala 1- 5 får bli 2. Publikinsatts efter samma skala blir en 5:a. Spelarinsatts 3+ Nästa match är borta mot Ätrafors/Vessigebro fredag den 28/8 klockan 18:30. Några bilder från dagens match 

 

 
19/8 Frillesås - Slöinge 3-1 (0-0)

Då var det dags för support att vara med på match igen, denna gång borta mot Frillesås. Några minuter försenade anländer vi till match på grund av att vi inte litade på GPS:n. Vad vi kunde förstå hade Frillesås redan haft en boll i ribban, det skulle bli en ribbträff till Innan halvtid som slutade 0-0, det var Ludde som höll Slöinge kvar i matchen denna halvlek genom några svettiga räddningar.

Efter en rejäl balja kaffe i paus och på väg in på arenan igen gör Slöinge 0-1 av Theo matchklockan hade då gått ca två minuter. Nu började Frillesås att gå för 1-1 och det kom efter 67 minuter. Sedan var det mycket hemmalag på banan, och målen trillad in i minut 74 och 76. Slöinge hade ett par chanser att reducera men avsluten gav inget resultat tyvärr. Nästa match är hemma mot Arvidstorp lördag den 22/8 klockan 14:00. Denna match är en måstematch att vinna för att hänga med i toppen tror jag. Några bilder från dagens match.

 
 
14/8 Slöinge - FC Varberg 1-2 (0-1) Länk till Slöinge GoIF:s sida här.
Redaktionen på Sveriges framsida  är inte bemannad den 14/8 på grund av semester, så matchen mot FC Varberg på Slöinge IP kan inte följas live. Men vi håller tummarna, även vi som har tummen mitt i näven.
 
7/8 Veddige - Slöinge 1-2 (1-0)

Bästa fredagen på länge.

Efter att varit i Varberg hela dagen kändes det bra att avsluta dagen i Veddige, matchen var från början inte inplanerad, men 45 minuter kvar till match och klara med en helt fantastiskt trevlig dag i Varberg så begav vi oss till Veddige, med en paus på vägen för att få lite dricka kom vi 2 minuter efter matchstart. Tolv minuter senare gör Veddige 1-0 på en solig idrottsplats. Men vi tyckte att det var Slöinge som var det bättre laget, återigen är det målen som räknas. Med tillförsikt såg vi fram emot andra halvlek.

Det skulle dröja till minut ca 77  innan 1-1 målet kom genom Theodor Pfeiff.  I förra matchen kom segermålet när det återstod 12 minuter, nu kom det i  minut 44 efter min klocka, satte det gjorde Kristoffer Andersson, och lyckan var total bland spelare och tränare + vi 6 fans som var där. Nu är Slöinge med på riktigt i slaget om en plats i 5:an. Lite bilder här

 

5/8 Slöinge - Bänared 3-2 (2-1)

Efter inställd match mot Galgbacken den 2/8 så var det äntligen dags för match igen för Slöinge. Och det var mot Bänared på ett soligt och varmt Slöinge IP. Med några avstängda spelare i Slöinge var inte matchen avgjord i förväg, men  trots 0-1 efter 9 minuter var det Slöinge som höll i taktpinnen. Och 1-1 kom i minut 27 genom Theodor Pfeiff

2-1 blev det efter ca 39 min, denna gång var det Tobias Andersson som fick näta. Det var sista målet i denna första halvlek.

Andra halvlek var bara 9 minuter in när Bänared gör 2-2, men fortfarande var det Slöinge som var det bättre laget, men det är målen som räknas.

Förlösande målet kom när det återstod ca 12 min genom Erik Johansson. En helt rättvis seger för Slöinge, segersiffrorna kunde blivet större med tanke på chanser och spelövertag.

Men tre viktiga poäng var i hamn, och kampen om en plats i 5:an lever. Lite bilder här  som vanligt ses dom bäst i helskärm.

 
3/7 Grimeton - Slöinge 5-1 (2-0)
En härlig sommarkväll och ett trevligt mottagande redan på parkeringen på Grimtunet och en trevlig hemmapublik och god korv bäddade för en minnesvärd kväll mellan Grimeton och Slöinge.

Och det verkade bli så, för när det hade spelats i ca 20 minuter var det en ganska jämn match. Men då fick domaren för kvällen en blackout, och utvisad blev Slöingespelare, och Grimeton gör 2-0 innan paus.

Andra halvlek var ca 15 minuter när 3-0 kom. Den blackoutdrabbade  domaren var inte återställd, nu blev det varningar och röda kort till höger och vänster, detta drabbade Slöinge till 98,5%. Verkade som att han provocerande de vita krigarna från Slöinge. Om Slöinge fått någon poäng med en bra domare får vi aldrig veta men en rättvis chans hade de fått.

Brukar inte klanka ner på domare men idag kan det vara befogat. Dagens alla matcher med information utom Slöinges kan ses på hallands fotbollsförbund  man kan undra varför, det antecknades ju en hel del (kommer kanske senare)

Nu är det speluppehåll till den 2/8 då Slöinge har hemmamatch mot Galgbacken kl 14:00. Då med två avstängda spelare. Jebbe som också blev utvisad från sidlinjen får nog vara med. Tätt är det i serien, trots förlust idag och nedflyttade till 5:e plats så är det bara tre poäng till serieledning,det fixar grabbarna efter ”sommarlovet”

Lite bilder från matchen

 

24/6 Slöinge - Ätran 1-2 (1-1)

Det blev förlust för våra grabbar denna kväll på hemmavallen, nu mot Ätran. Slöinge tar ledningen efter 10 minuter genom Olle Bergsten, och det ser bra ut att även kunna bli 2-0. Men Ätran får ett billigt mål efter 35 minuter, och halvleken slutar 1-1. Och vi frös som fan och inga vantar hade vi med oss. In i värmen i klubblokalen med en kopp kaffe i handen, Göte bjöd in några från Ätran som blev tacksamma för det.

Så börjar då andra halvlek och ut i kylan igen. Och efter spelet i första så var förhoppningarna på 3 poäng inte så fel. Men vi fick ändra oss lite på detta, om det var blåsten som var orsaken till att det var Ätran som tog över spelet tro? kan mycket väl vara så. Efter 35 minuter i denna halvlek så kom 1-2. Slöinge flyttar nu upp spelet och hade några bra lägen att göra 2-2 Men det var inte Slöinges dag idag så andra förlusten på rad var ett faktum, dessutom båda på hemmaplan. Facit efter denna kväll blir nog tappad serieledning. Men vi kommer igen.

Nu återstår bara en match innan "sommar"uppehållet och det är mot Grimeton borta fredag den 3/7 klockan 19:00 sedan blir det en välkommen vila. Och kanske några skadade spelare kan vara tillbaka då.Några bilder här

 
17/6 Slöinge - Ätrafors/Vessigebro 2-4 (1-0)

På Sveriges nationaldag vann Slöinge borta mot Valinge med 4-2. Idag på Islands nationaldag blev det omvända siffror på Slöinge IP 2-4 mot Ätrafors/Vessigebro. Efter 12 minuter blev det 1-0 Nu skulle vi kunna sätta 2:n med. Så blev det nu inte, däremot skadades Slöinges Mickael Andersson så allvarligt att ambulans fick tillkallas, då var det bara några minuter kvar av halvleken och domaren blåste av för halvtidsvila. Mickael fick ligga kvar på den våta planen i ca 20-30 minuter innan ambulanspersonal  kom på plats. Men vad man kunde förstå så fick han all hjälp man kan begära av både spelare, ledare och sakkunniga på plats, all heder åt er.

När väl andra halvlek kom igång så gick det bara 5 minuter innan Ätrafors/Vessigebro gör 1-1 Hoppet släktes lite efter 15 min då 1-2 kom. Hoppet för poäng tändes igen 2-2 efter 25 minuter, nu skulle vi ta detta. Men Ätrafors/Vessigebro var giftiga på sina kontringar och gör både 2-3 och 2-4 innan matchen var slut efter några minuters övertid på grund av skadan på Mickael. 2-3 målet var klart offside enligt oss experter som sällan har fel. Bollinnehav 70/30 till Slöinge. Ok detta var Slöinges 3:e förlust i år men vi leder serien, nästa vinst kommer nog i nästa match som är mot Ätran hemma på Slöinge IP på onsdag den 24/6 kl 19:00. Då hoppas vi få se Mickael på bättringsvägen bland publiken. Publiken som  inte var stor idag beroende på vädret som inte bjöd på någon värme bara blåst, regn och kyla. Årets sämsta fotbollsväder var ett faktum. Lite bilder blev det trots vädret, men måste erkänna att ta foto när det regnar kan jag inte så bra. Tidigare text från igår blev helt fel, smällar man får ta. Bilder från matchen här.14/6 Arvidstorp - Slöinge 0-6 (0-2)

Då var det åter dags för match denna gång borta mot Arvidstorp på AIK vallen (Falkenberg) En match som alla trodde skulle vinnas av Slöinge, och förväntningarna infriades enligt ritningarna. Det skulle gå 20 minuter innan det lossnade genom mål av Ted. 0-2 kom genom samme man ca 13 minuter senare.Detta stod sig halvleken ut. Andra halvlek var 5 minuter in när Arvidstorp får en straff, och för andra gången i år får Ludde i målet försöka att rädda densamma. Och minsann gör han det, förra straffräddning gjorde han mot Bänared.En viktig räddning, men Ludde fick utgå strax efter på grund av skada, ersattes av Axel. Ca 10 minuter senare blir det 0-3 genom Nick Säfström. Två minuter senare får Slöinge årets första straff, straffskytt Elof Persson och 0-4 på tavlan.

Femman satt i minut 25 från Nick Säfström och 0-6  efter 40 i denna andra halvlek genom Theodor Pfeiff. Hoppas att målgörarna blev rätt. Men det vikigaste var ju att Slöinge vann och alla bidrog till detta. Denna seger gör att Slöinge behåller serieledningen, och utökar densamma genom att Veddige vinner över Varberg med 3-2 Nästa match spelas på Slöinge IP mot Ätrafors/Vessigebro på onsdag den 17/6 kl 18:30 Bilder från dagens match här. (Ses bäst i helbild klicka t.ex. på bildspel)

 

 
6/6 Valinge - Slöinge 2-4 (2-2) Slöinge avancerar till 1:a plats.

Nationaldagen firade vi på Ljungvallen i Valinge by tillsammans med Slöinge GoIF. Grabbarna vann med 4-2 i en match där Slöinge saknade en hel del spelare, och det började inte så bra redan efter fyra minuter gör Valinge 1-0. Men efter 14 minuter blir det 1-1 och hoppet tände till, det tände ännu mer efter 30 minuter då Slöinge gör 1-2.  Innan halvleken var över stod det dock 2-2 på tavlan. Nu var det lite förfriskningar i väntan på andra halvlek, och snacket gick att vi skulle vara nöjda med om det blev en pinne idag.

Andra halvlek började med att Slöinge flyttade upp spelet och hade ett bra grepp på matchen men Valinge var farliga på sina kontringar. Det skulle dröja till minut 81 innan det lossnade och Slöinge gör 2-3 genom inbytte hjälptränaren Mikael Bengtsson, rutinen lyser igenom och målet han gör såg ut som hur enkelt som helst. Innan han kom in på planen sa någon till honom att nu får du gå in och avgöra, svaret var, det är minsann inte så enkel att bara göra det man vill.

Nio minuter kvar och allt kan hända, bollen är ju som den gamla slogan säger rund. Men så kommer avgörandet genom Theo 2-4 i minut 89. Det kunde också blivet 2-5 då det blev tre Slöingespelare fria mot en övergiven Valinge målvakt. Det som blev av detta glömmer vi. Med tanke på att vi tyckte att en pinne skulle vara godkänt i dag så får vi säga att detta var över förväntan (mycket bra) Dessutom gick Slöinge upp i serieledning då Varberg vann med 6-0 över Viljan/Älvéna. Vi får tacka för en trevlig och spännande nationaldag.

Simon Bengtsson med sin brutna arm hoppar in och tar en varning i matchen och hans uppgift för dagen var över.

Och vi ställer så klart upp i nästa match som även den är på bortaplan, mot Arvidstorp söndagen den 14/6 kl 14:00  Lite bilder från dagens match.

 
3/6  Kullavik - Slöinge 1-4 (0-1) Slöinge avancerar upp till 2:a plats

Ingen representant från Support närvarande i dagens match. Inga bilder idag. Men en bild från Tanzania hade vi på lager, från  Moshi, Tanzania. Hanna Bengtsson har delat ut matchställ skänkta av Slöinge GoIF. Slöinge kan vara det enda lag i Sverige som har fans i Tanzania. Nästa match borta mot Valinge redan på lördag 6/6 kl 14:00 Enligt säkra källor blev Slöinges målvakt Axel utvisad idag.

Enligt rykten har Simon Bengtsson brutit armen (innan dagens match) det blir ett avbräck för vårat Slöinge, och givetvis för Simon själv.

 
 
28/5 Slöinge - Grimmared 4-3 (3-3)

Samling 18:00 på Stenlösvägen för genomgång av taktiken inför match.Taktiken var att vinna matchen. Men efter 0-2 efter ca 3½ minuter i första halvlek började vi tvivla på om våran taktik var rätt. Men innan denna halvlek var över stod det 3-3 och vår taktik stod sig.

En målrik halvlek, enligt matchuret  0-1 efter en minut, 0-2 efter 3½ min, 1-2 efter 13 min, 1-3 efter 20 min, 2-3 efter 32 min och 3-3 kom i minut 35. Och spelet såg bra ut och våran taktik fungerade nu till 99%

Efter många mål, sol, regn och hagel satt en kopp kaffe med tilltugg bra i paus. Efter denna paus så skulle de tre poängen stanna i Slöinge tyckte vi. Och efter ca 17 minuter kom det befriande  4-3 målet, genom Daniel Andersson. Nu stämde våran taktik till 100% övriga Slöingemål gjordes av Olle Bergsten, Ted Kullbrant, Theoder Pfeiff.

Rättvist? Ja mycket rättvist var det tyckte vi på sidan av. Att vända 0-2 och 1-3 till vinst visar klass.

Nästa match är borta mot Kullavik onsdag den 3/6 klockan 19:00  Inga misstankar om korruption föreligger efter dagens match. Men förra veckans paustips gav dock 735:-  i återbäring. Bilder från dagens match här.

 
22/5  Viljan/Älvéna - Slöinge 2-0 (0-0)

Slöinge hade inte ens tur med vädret på Källsjövägen 1 i Fagered. 

Lagom till matchstart anlände både vi och regnet.Första halvlek var ganska så jämn med ett litet + för Slöinge de hade var sitt kanonläge att sätta en strut, dessa kom efter ca tio minuter. Slöinge hade ett friläge men den chansen gick utanför, Viljan/Älvena kontrar direkt och fick även de ett friläge men Axel gör en kanonräddning och på returen kom ? emellan och det blev bara hörna.

Lite värme i bilen innan andra halvlek och ett experttips till lördagens stryktips i baksätet, och vi var redo att ta oss ann denna andra halvlek, som var ca tio minuter in när Viljan/Älvena kontrar in 1-0. 2-0 kom när det var ca 15 minuter kvar av matchen. Två mål på lika många chanser kan tyckas. 

Enligt oss på sidan om skulle Slöinge kunnat gjort minst 3 mål i denna halvlek och vunnit matchen,soppas bra var de. 
Tilläggas kan att Viljan/Älvenas målvakt gjorde några jättebra räddningar. 
Domare Lollo dömde även bort ett mål för Slöinge, det gjorde han även för Slöinge mot Veddige i 1-1 matchen.
Enligt Viljan/Älvenas publik hade han rätt till 100% idag, kan diskuteras men dömt är dömt. 
Samma publik tyckte att deras seger var rättvis, kan också diskuteras. Att det var kallt och regnigt behöver inte diskuteras. Vi kommer igen på torsdag den 28/5 hemma mot Grimmareds IF kl:19:00

Några blöta bilder från dagens match här.

 

18/5 Slöinge - Frillesås 3 - 1 (1-0)

Med goda vibbar tar vi stegen mot hemmaarenan Slöinge IP för att bevittna vårat lag Slöinge Goif. Denna gång mot Frillesås FF. De första fem minuterna av första halvleken blev jämn, sedan var det Slöinge som förde matchen ganska rejält, och mycket välförtjänt kommer 1- 0 genom Mikael Andersson. 1-0 står sig märkligt nog halvleken ut. En boll i stolpen en i ribban och lite andra bra lägen var det för Slöinge. Ingen hade protesterat om det hade stått 3-0 i halvlek, förutom gästerna då förstås, de uppfattades från oss på sidan som ganska gnälliga över lag.

 

Andra halvlek var ganska lik några andra matcher i år, Slöinge trycks tillbaka en del, men sedan kom det förlösande 2-0 målet efter ca 27 minuter in i denna regniga halvlek genom Filip Uddén. Tio minuter senare kommer den berömda spiken 3-0 genom Nick Säfström. Två minuter senare gör gästerna 3-1 men spiken satt fast. Nästa match är borta mot BK Viljan/IF Älvéna redan på fredag klockan 19:00. Där går vi för ytterligare tre poäng. Några bilder från dagens match finns här

 

14/5  FC Varberg - Slöinge 2-1 (1-0)

I ett hyfsat soligt väder styr vi mot Varberg för att kolla in Slöinge mot FC Varberg, skulle det bli femte matchen utan förlust för Slöinge var frågan för dagen. Första halvlek börjar ganska precis efter utsatt tid, det brukar inte vara så vanligt. Efter ca 30 minuter gör Varberg 1-0 efter en snygg frispak. Efter ca 40 minuter får en av Varbergs spelare rött kort. Efter 45 minuter bjöd Owe på korv.

Andra halvlek börjar som den första med solsken. Slöinge fick nu vinden i ryggen det väckte lite hopp om lite fler chanser, dessutom en man mer på plan. Det visade sig att vara en man mer inte gjorde någon större skillnad på spelet, nästan tvärt om, så efter ca tio minuter in i denna halvlek kom 2-0. Axel i målet håller efter detta nu Slöinge kvar i matchen med några svettiga räddningar.

Det kan ha varit 13 -15 minuter kvar av matchen när hoppet åter tändes när Slöinge gör 1-2 genom Filip Uddén. Men trots ett Slöingeövertag under dessa minuter blev det årets första förlust. Men detta var bara match nummer fem av 26, så det kommer mera härliga matcher framöver. Både vi och någon Juventus fans ser fram mot dessa med början redan måndagen den 18/5 hemma på Slöinge IP klockan 19:00 mot Frillesås FF. Några bilder från dagens match här.

 

8/5 Slöinge - Veddige  1-1 (0-1)

Dags för hemmamatch på vallen, denna gång mot Veddige BK, och den slutar 1-1 efter 0-1 i halvlek. Första halvlek var ganska jämn med något litet övertag av Veddige, och de tog också ledningen efter ca 35 minuter.

Andra halvlek: Precis som förra matchen (mot Bänared) så var andra halvlek Slöinges till 90-95% . Veddige gjorde 0-1 efter 35 minuter i första, Slöinge gör 1-1 efter ca 35 minuter i andra genom Simon Bengtsson. Även 2-1 blev det trodde vi, men frispark till Veddige istället. Hade tippat 3-1 till Slöinge idag och med lite mer flyt så kunde det blivet så. Förra matchens målvakt Ludde spelade bra, dagens målvakt Axel ville inte vara sämre och gjorde några bra räddningar. Gött att ha två stabila slutposter.
Förra helgens solsken och ganska gott väder var som bortblåst idag, men kaffet var bättre idag.

10 poäng av 12 möjliga är fullt godkänt, och Slöinge ligger just nu 2:a i serien efter FC Varberg med samma poäng. Nästa match är mot just FC Varberg borta torsdag den 14/5 klockan 14:00. Matchen spelas på Håstens IP. Spänningen fortsätter. Några bilder från dagens match ses här.

 

2/5 Bänared - Slöinge 0-2 (0-0)
 

Då begav vi oss till Bänareds IP i ett solig väder för att kolla in vad våra fotbollsspelare från Slöinge skulle kunna uträtta idag.I första halvlek var det Bänared som var det lite vassaste laget med bland annat en missad straff, ordet missad är kanske fel ord för Slöinges målvakt för dagen Ludde gjorde en kanonräddning här. Det var även han som orsakade straffen som var lite hård dömd tyckte jag, jag kan ha missat något där. Slöinge hade bara ett skott på mål i denna halvlek och det kom i minut tio. Lite kaffe i pausen och medvind i andra halvlek så skulle vi vända detta tyckte vi.

Andra halvlek blev som vi ville och trodde, var Bänared vassast i första så var Slöinge mycket vassare i andra. Man brukar säga om en del målchanser att det går inta att missa där. Men det var just så det hände då Bänared missar öppet mål och sätter bollen långt om höger stolpe i minut 15. Efter 20 minuter får så Slöinge utdelning av sitt övertag då Ekan sätter 0-1 Nu tyckte vi klockan gick sakta. I matchens sista spark sätter så Ekan sitt andra mål för dagen och där hade också klockan gått färdigt. Och Slöinge har tagigt sin tredje seger av tre möjliga, 9 poäng och 4-0 i målkvot. Denna halvlek var händelserik och vi fick valuta för entré pengarna. Rättvis seger? JA. Nästa match är hemma fredagen den 8/5 mot för dagen serieledarna Veddige BK klockan 19:00  Bilder från dagens match kan ses här.

 

24/4 Slöinge - Grimeton 1-0 (1-0)

 

Hemmapremiären på IP blev som vi hoppades på nämligen en trepoängare. Men det kunde inte ha berott på ett bra väder, det var småregnigt, och ganska mörkt efter en halvlek. Efter denna halvlek hade dock vårat gäng gjort 1-0 i minut 42 var det nog. Slöinges halvlek var det både mål och spelmässigt. Dagen till ära var det ingen entréavgift, men det såldes hamburgare som det förhoppningsvis kom in lite slantar från, de var goda.

 

Andra halvlek blev mållös. Spelmässigt var det Grimeton som var det bättre laget i denna halvlek men utan att kunna sätta något mål bakom för dagen bra spelande Axel som höll nollan igen. Slöinge hade också några lägen. Väderleken i denna halvlek var nu sådant att belysning var i stort behov.
Som helhet tyckte vi på sidan om linjen att det var en rättvis seger. 6 poäng av 6 möjliga är bra.
Nästa match är borta mot Bänared lördag den 2:e maj kl 14:00. Dagens fotograf hade inte vädret med sig och inte fan hade han rätt inställning på kameran heller. Det blev som det blev, med lite fantasi så blev de lite konstnärliga. De som vill kan se dem här. Funkar inte länken? prova med en annan webbläsare  t.ex. CHROME

 

19/4 Galgbacken - Slöinge 0-1(0-0)

Då vaknade vi upp efter vinterns ide och begav oss till Kungsbacka för att se om Slöinge GoIF också hade vaknat. Och det visade sig att så var fallet. Vi bevittnade matchen Galgbacken – Slöinge som slutade med seger för Slöinge med 1-0 (0-0) 
Första halvlek hade pågått i ca fem minuter när vi anlände två minuter innan utsatt matchstart, vi var fyra 4 st. ingen nämnd ingen glömd. Ca 10 grader varmt men vinden var lite kylig. Slöinge hade denna vind mest i ryggen denna halvlek som slutade 0-0 och får anses som ganska rättvis med lite + till Slöinge som hade det bästa trycket men Galgbacken var farliga i sina kontringar, men Axel var med på dessa.

Andra halvlek tycker jag nog att Axel i Slöingemålet räddade kvar Slöinge i matchen vid 3-4 tillfällen med bra räddningar. Slöinge hade också chanser men dessa flög utanför eller över. Vid Supporters sida stod dock några visa män som förklarade hur det skulle kunna att gå. Och det var nära några gånger för Slöinge att sätta 1-0. Det skulle dock dröja till ca minut 80 innan spådomen slog in, Ekan satte struten. En viktig första match i serien var vunnen. Tack grabbar. Nöjda och glada kunde vi nu börja återfärden hem till Slöinge som var åtta mil. Nästa match är hemma på fredag den 24:e klockan 19:00 mot Grimeton. Bilder från dagens match kan ses här (bäst på helskärm) Funkar inte länken? prova med en annan webbläsare t.ex. CHROME
Halmia – Norrby 3-1